דוא"ל / נייד / טלפון:
סיסמה:
זכור אותי שכחתי סיסמה
 

 
דף הנצחה לאלון מרים ז"ל
(01/05/1916 - 13/05/2009)     ( ניסן  -  אייר )

מרים אלון (קרונהיים)

מרים לבית קרונהיים נולדה בשם אינגה באחד במאי 1916 בעיירה קטנה לאב יליד גרמניה ואם ילידת רוסיה, שהיגרה עם הוריה לגרמניה.

היא הייתה השלישית מבין חמישה אחים במשפחה. הבית היה יהודי- מסורתי. המשפחה התפרנסה ממפעל לניסור עצים.

מרים זכרה את ילדותה לטובה. היא נהגה לספר, שליד הבית היה אגם, שמשך אליו בקיץ מתרחצים, ובחורף כשהיה קופא, היו ילדי הכפר גולשים על משטח הקרח.

כעבור מספר שנים עברה המשפחה לעיר המחוז, שבה גרה בבית גדול בו גרו גם הורי האם. בשנת 1927 בעקבות הפרנסה הדחוקה, עוברת שוב המשפחה לעיר גדולה אחרת-אינסטרבורג, שם הייתה קהילה יהודית גדולה ופעילה. שם לראשונה נתקלה המשפחה באנטישמיות, שפורצת על רקע המשבר הכלכלי והתחזקות התנועות הלאומניות. עד מהרה, כשהורע מצבה הכלכלי של המשפחה, נאלצה מרים, שהייתה עדיין נערה, להפסיק את לימודיה, ולהתחיל לעבוד בחנות נעליים, כדי לעזור בפרנסת המשפחה. במקביל ב1934 היא מצטרפת לתנועת 'החלוץ' וב1936 וצאת עם קבוצת חניכי 'החלוץ' לצ'כיה. כעבור שנה התברר, שגם בצ'כיה לא מעסיקים יהודים על פי צוו ממשלתי. אז הגיעה מרים לכפר ההכשרה וורדורף. שם היא מתנסה לראשונה בעבודה חקלאית ברפת, בצד עבודה במטבח, בנקיון בתים וכחובשת. בוורקדורף פוגשת מרים לראשונה את גינטר, שישנה את שמו לגרשון, ויהיה בעלה יותר מ60 שנה.

במרץ 1938 היא מצליחה לקבל ויזה לארץ ישראל דרך ויצ'ו. בארץ היא נשלחת למשק הפועלות בפ'ת, שם היא לומדת לעבוד במשתלה ובפרדס. כעבור כשנה מגיע גרשון לארץ, ולאחר שנפגשו ונשאו, הם עוברים יחד לקבוץ 'הבונה' בחדרה, שסבל מבעייה קשה של חוסר עבודה. כך מצאה עצמה, בין היתר, עובדת בפרדסי עתה מדרום לחדרה, בפרדסי גן- שמואל, פרדס חנה, ואףבכרמים של קחלאי זכרון.

בסיפוריה על תקופת 'הבונה' , ציינה תמיד בגאווה, שאף פעם לא הייה כסף לנסיעות, ולעבודה היו הולכים (וגם חוזרים) ברגל או בטרמפ. ב'הבונה' החלה מרים גם את הקריירה הארוכה שלה כמבשלת.

בתחילת 1941 מצטרפת מרים לגרשון, לקבוצת העבודה של 'הבונה' באפיקים, שם הם עובדים עד העלייה על הקרקע באדמות הוג' בחנוכה 1941.

לאחר העלייה על הקרקע בדורות היא ממשיכה לעבוד כמבשלת במטבח.

בשנת 1943 נולדה שולה, בשנת 1951 נולדה נעמי ובשנת 1956 הצטרפה למשפחה ענת. בהמשך מרים הייתה שותפה לפינוי הילדים והאמהות מדורות במאי 1948.

בשנות ה50 עובדת מרים כמטפלת בגן- הילדים, ולאחר מכן במחסן הילדים, שם למדה לתפור. בשנות ה70 היא עוברת להיות חלק מצוות המתפרה, עד שהפסיקה לעבוד בגיל 86, ועברה להיות חלק מאנשי הסב-יום.





הוסף



< חזרה לאתר הנצחה

[חזרה לראש העמוד] [הדפס]
|מפת אתר| תנאי שימוש | מדיניות פרטיות |
הצהרת נגישות




אתר לקיבוץמופעל במערכת קהילהנט רשת חברתית תפעולית לארגונים, אגודות, קיבוצים וישובים
כל הזכויות שמורות לקהילה-נט פתרונות תוכנה בע"מ 2003-2024 (c)
מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות