דוא"ל / נייד / טלפון:
סיסמה:
זכור אותי שכחתי סיסמה
 

 
דף הנצחה לבונהרדי חיים ז"ל
(23/11/1923 - 24/5/1948)     ( טזכסלו תרפד  -  24/5/1948 )

חיים בונהרדי
חיים- או כפי שכונה 'מוקי' – נולד בטפליץ שבבוהמיה, צ'כוסלובקיה. אביו היה מהנדס. משפחתו הייתה
מתבוללת, כרוב המשפחות היהודיות בחבל הסודטים. חיים ביקר בבתי ספר גרמנים, וגם גמר מספר כיתות בבית הספר התיכון, הוא התחיל לעבוד עבודת כפיים. בילדותו נסע עם אביו לרוסיה- בעודו נער, והצטרף לתנועת }תכלת- לבן'.
עם קריעת חבל הסודטים מגופה של צ' כוסלובקיה, וצירופה לגרמניה הנאצית בשנת 1938, עבר יחד עם אמו ואחיו למורביה. שם מתה עליו אמו, שם גם הצטרף לקבוצת 'מרץ' שהחלה את קיומה במחנה הכנה ליד ברין. במסגרת קבוצה זו עלה חיים ארצה בפברואר 1939, והגיע עמה לקבוצת כנרת להכשרה במסגרת עליית הנוער. בארץ ניהל חיפושים אחרי אביו, שעבר זמנית לפני המלחמה לרוסיה, ועקבותיו נעלמו. חיפושיו היו לשוא.
כאחד הראשונים התגייס לנוטרות בדורות. הוא היה שומר שדות, ואחד האחראים להגנה על המקום. היה סגן מפקד האזור, קצין חבלה, מדריך לנשק וחבלה לעשרות צעירים.
בימי החיפושים אחר הנשק, שערכו הבריטים סדורות, נעצר בידם והושם למספר ימים בבית הסוהר בעזה יחד עם עוד חבר. בימי הפלישה המצרית לארץ הוא היה אחד המעטים, שידעו מה עליהם לעשות. היה אחד מאלה, שהאמינו בנצחון המהיר והמכריע, ומעל לכל הקרין בטחון מסביבו. גם בימי ההפצצות הכבדות של המצרים נשאר זקוף קומה ומלא ביטחון.
חיים אהב מסיבות ורוקדים, והיה גם מדריך ספורט, ונתן ידו לקיום טקסים שונים. תמיד השתתף בתהלוכת הביכורים, ורכב על סוסתו בראש הרוכבים. נושא דגל בידו. החג האחרון, שבו לקח חלק, היה חג הפסח תש'ח, כאשר יצא יחד עם עוד חברים אל הגבעות סביב למקום הטקס של הבאת העומר.בליל הסדר הופיע עם להקת רוקדים לפני קהל החברים החוגגים כאשר נשקם בידם.
הוא נהרג בהתפוצץ מוקש בשדה המוקשים, שהכין מסביב למשקנו על מנת למנוע פלישת האויב. הוא השאיר אחריו אלמנה צעירה ובנם היחיד –רפי. בן עשרים וחמש היה במותו.


הוסף



< חזרה לאתר הנצחה

[חזרה לראש העמוד] [הדפס]
|מפת אתר| תנאי שימוש | מדיניות פרטיות |
הצהרת נגישות




אתר לקיבוץמופעל במערכת קהילהנט רשת חברתית תפעולית לארגונים, אגודות, קיבוצים וישובים
כל הזכויות שמורות לקהילה-נט פתרונות תוכנה בע"מ 2003-2024 (c)
מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות